Wat wordt er allemaal gebouwd in Tokyo Disneyland?

Een paar weken geleden maakte de eigenaar van het Tokyo Disneyland Resort bekend dat er een flinke uitbreiding komt voor het tweede park van het resort, Tokyo DisneySea. Tegelijkertijd wordt er in het originele Tokyo Disneyland ook hard gewerkt aan een flinke uitbreiding. Laten we alle bouwplannen er eens bij pakken om te zien wat we de komende jaren allemaal kunnen verwachten in Tokyo.

Celebrate! Tokyo Disneyland

Tokyo Disneyland viert dit jaar haar 35-jarig bestaan. De ballonnen en de slingers werden op 15 april opgehangen en het feest zal tot en met 25 maart 2019 gevierd worden. Ter gelegenheid van het jubileum zijn er diverse nieuwe shows ontworpen. Zo kan je in Tokyo Disneyland genieten van “Let’s Party Grass” in het Theatre Orléans in Adventureland en zal vanaf 10 juli de nieuwe avondshow “Celebrate! Tokyo Disneyland” rondom het paleis te zien zijn. Ook is er natuurlijk een nieuwe parade te zien, genaamd “Dreaming Up!” bestaande uit 13 floats waarop 55 Disneyfiguren te zien zijn. In Tokyo DisneySea is de show “Happiest Celebration on the Sea” te zien en kan je in het DockSide Stage de show “Hello, New York” bekijken. Maar behalve deze feestelijkheden staan er vele bouwschotten in het park. En er komen nog veel meer aan! Want men breidt uit!

In Tokyo Disneyland is de bulldozer langsgekomen en heeft Autopia weggevaagd. Hierdoor ontstond een flinke ruimte tussen Space Mountain in Tomorrowland en Toontown. Terwijl hier de grond klaar gemaakt werd voor de bouw, werd de iconische attractie “it’s a small world” opgeknapt en voorzien van 40 Disney-figuren. Hierna begon de uitbreiding van Fantasyland. Op dit moment is men druk bezig met de bouw van een Beauty and the Beast-attractie. Deze attractie zal een enorme darkride zijn met een trackless systeem zoals Ratatouille en Mystic Manor. Naast de attractie wordt een nieuw theater gebouwd. Tegelijk zal Minnie Mouse haar eigen meet’n’greet locatie krijgen in Toontown en wordt er in Tomorrowland een attractie van Big Hero 6 toegevoegd. Naar verwachting zal in de lente van 2020 de werkzaamheden worden afgerond en kunnen bezoekers van de nieuwe attracties genieten.

Bij de buren in Tokyo DisneySea moet het grote werk nog gaan gebeuren. Er wordt inmiddels wel gewerkt aan de bouw van de Soarin’ attractie die in de Mediterrean Harbor gebouwd wordt en een Leonardo Da Vinci-thema krijgt. Deze attractie zal naar verwachting volgende jaar al open zijn voor het publiek. Maar achter het park, op de plek waar nu nog een parkeerplaats is, zal een geheel nieuw land worden bijgebouwd. Dit land, of Port zoals themalanden in DisneySea heten, zal een ingang hebben tussen de Lost River Delta en Arabian Coast. Deze port heeft als thema “Fantasy” en zal uit drie minilanden bestaan die gebaseerd zijn op Tangled, Peter Pan en Frozen. Het Frozen-land zal een geheel nieuwe boottocht attractie krijgen, waarin het verhaal van Anna en Elsa verder gaat. Ook zal er een restaurant zijn. In het Tangled-land komt een boottocht attractie waarbij je samen met Flynn en Rapunzel de reis maakt tot aan het lampionnenfestival. Ook hier komt een restaurant, gebaseerd op de Snuggling Duckling uit de film. In het Peter Pan-land vind je kenmerkende locaties uit Neverland terug zoals Skull Rock en het schip van Captain Hook. Voor de rest zullen hier twee attracties komen: een boottocht waarbij je Peter Pan helpt John te bevrijden uit de handen van Captain Hook en een andere die zich in Pixie Hollow zal bevinden. Ook komt er een restaurant gebaseerd op de hide-out van de Lost Boys. Aan de rand van het land zal een nieuw hotel worden gebouw met zo’n 475 kamers. Dit nieuwe gebied zal naar verwachting in 2022 worden opgeleverd.

Er wordt dus druk gebouwd in Tokyo Disneyland. Het resort, dat eigendom is van de Oriental Land Company en dus niet van de Walt Disney Company, heeft de afgelopen jaren gemerkt dat de bezoekers aantallen iets terug liepen. En daarom wordt er nu dus voor miljarden aan euro’s geïnvesteerd. Maar als alles klaar is, zullen de parken nog mooier dat dan ze nu al zijn. Wellicht tijd om een bezoek aan Japen te plannen in de komende jaren?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s