Mighty Marvel in 2018: Black Panther, Infinity War en Ant-Man & The Wasp

“I’m hoping we’ll start getting Avenger fatigue here pretty soon,” riep James Cameron pas. Helaas James, dat zit er voorlopig niet in. De superhelden-hype is nog lang niet voorbij. Marvel Studio, die dit jaar haar tiende verjaardag viert, bracht in 2018 al twee blockbusters uit en hun volgende film draait nu in de Nederlandse bioscoop.

Begin dit jaar vertrokken we massaal naar Wakanda om daar de Black Panther te ontmoeten. Deze mysterieuze superheld zagen we eerder al in Captain America: Civil War en we kregen toen een klein voorproefje van het geheimzinnige Afrikaanse land dat we tot nu toe alleen uit de comics kende. In februari kwam de solo-film van de Black Panther uit. Een nieuw gedeelte van het Marvel universum werd hiermee geïntroduceerd. En een baanbrekende film, met een bijna geheel gekleurde cast. En recordbrekend, want een record aan records sneuvelde door Black Panther. En dat terwijl er een andere Marvel-film klaar stond om te gaan draaien in de bioscoop die dat ook zou gaan doen!

Avengers: Infinity War is deel 1 van de grote finale van de Marvel Cinematic Universe (MCU). Tien jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met Iron Man en sindsdien kregen we superheld na superheld voorgeschoteld. Binnen enkele jaren was de MCU de succesvolste filmfranchise. In Infinity War worden alle superhelden gedwongen om samen te werken om het lot van het universum te redden van de ondergang. Omdat er de afgelopen tien jaar langzaam naar dit moment is toegeleefd, waren de verwachtingen dus ook hoog. En Infinity War was dan ook een enorm succes. Het werd één van de vier films ooit die wereldwijd door de $2 miljard grens brak. Black Panther en Avengers: Infinity War zijn zo succesvol en hebben nu al zo’n $3,4 miljard opgeleverd.

Maar er stond nog een Marvel-film op de agenda: Ant-Man & the Wasp. Deze film is het vervolg op Ant-Man uit 2015 en is veel kleinschaliger van opzet dan de andere twee Marvel-films van dit jaar. En toch heeft de film zijn eigen plekje in de MCU. We misten Scott Lang tijdens de gebeurtenissen van Infinity War, en in Ant-Man & the Wasp wordt verteld waar hij zich precies mee bezig hield. De film is zeker één van de meest komische films uit de franchise. Geen talloze records die sneuvelen, maar wel talloze grappen.

Wat kunnen we in de toekomst verwachten van Marvel? Voor volgend jaar staan Captain Marvel, de vierde Avengers-film en Spider-Man: Far from Home op het programma. Voor 2020 en 2021 staan er ook telkens drie Marvel-films gepland. Er zijn al vervolgen voor Black Panther, Doctor Strange en Guardians of the Galaxy gemeld. En nadat de overname van Fox door Disney afgerond is, zullen de X-Universe (incl. Deadpool) en de Fantastic Four wellicht ook aan de MCU worden toegevoegd. Dus helaas, Mr. Cameron, voorlopig zijn we nog niet van de superheldenfilms af.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s