Kerst tip No.1: Ralph Breaks the Internet

Vanaf volgende week is het Kerstvakantie en mijn eerste tip is Ralph Breaks the Internet. De 57ste film van Walt Disney Animation is het vervolg op Wreck-It Ralph uit 2012. Deze film was destijds een grote hit en verraste heel wat mensen, want in datzelfde jaar kwam namelijk ook Pixar’s Brave uit. En het leek wel of de animatiestudio’s van stuivertje gewisseld hadden. Ralph Breaks the Internet is in de VS al een grote hit en dat komt waarschijnlijk omdat alles wat Disney te bieden heeft in deze film zit: Disney, Marvel, Star Wars en zelfs de Muppets!

Ralph Breaks the Internet filmposter

We zijn inmiddels zes jaar na de gebeurtenissen uit Wreck-It Ralph. Ralph en Vanellope hebben hun draai gevonden en hun wereld in de Arcade. Beide zijn gelukkig in hun spel en nadat de arcade gesloten is, trekken ze ’s avonds samen op. Toch knaagt er bij Vanellope iets. Ze heeft inmiddels alle racetracks wel gereden. Is dit het dan? Als door een ongeluk het stuur van Sugar Rush afbreekt, dreigt het spel voorgoed gesloten te worden. Toevallig wordt de arcade net op het internet aangesloten en Ralph en Vanellope besluiten het internet op te gaan om op Ebay een nieuw stuur te regelen. Maar de wereld van het internet is groot, nieuw en vol uitdagingen. Kan de vriendschap van Ralph en Vanellope dit wel aan?

Ralph Breaks the Internet is één van die weinige vervolgfilms die misschien wel beter is dan de eerste. Waar Wreck-It Ralph vooral de wereld van videogames in beeld bracht, is de manier waarop het internet uitgebeeld is in Ralph Breaks the Internet geniaal. Soms deed het mij een beetje denken aan de manier waarop in Inside Out de menselijke emoties in beeld brachten. De absolute sterren van de film zijn toch wel de Disney prinsessen. Alle (nog levende) originele stemmen hebben opnieuw hun prinses ingesproken en hun interactie met Vanellope is hilarisch. Toch is het raar om bepaalde prinsessen voor het eerst in 3D te zien, zoals Cinderella of Pocahontas.

Ralph Breaks the Internet is zeker een aanrader voor in de kerstvakantie. En er zitten zoveel verwijzingen naar internet-sites, techbedrijven en Disney-stuff dat je je ogen uitkijkt. En net als bij een Marvel-film, blijf zitten tot de eindaftiteling is afgelopen!

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s