Avatar vs. Avengers

Met de vernietigende kracht van de Infinity Stones beuken de Avengers zich een weg door alle box office lijsten wereldwijd. Records sneuvelen bij bosjes en Avengers: Endgame is hard op weg naar de nummer 1 plaats van de box office wereldwijd. De troon behoort (nu nog) toe aan Avatar uit 2009, maar de kans is groot dat zij deze binnenkort kwijt zullen raken. Saillant detail, beide films behoren inmiddels tot de Disney Studios.

Avengers vs. Avatar

Vorig weekend verscheen Avengers: Endgame in de bioscoop. In China begon de rit. En al snel bleek dat de records sneuvelden. Niet alleen in China, maar ook in alle andere landen waar de film in de bioscoop verscheen. Binnen vijf dagen bracht de film al meer dan $1 miljard op, iets dat tot dan toe nog nooit eerder was gebeurd. Hollywood geschiedenis werd geschreven. In de VS, de grootste bioscoopmarkt ter wereld, sneuvelden ongeveer alle records die je maar kon bedenken. De meeste daarvan stonden op naam van Star Wars: The Force Awakens of Avengers: Infinity War. Beide uitgebracht door Disney.

En afgelopen weekend bleek dat de overwinningstocht van de Avengers in volle vaart doorging. Wellicht behaalden ze niet het record voor beste tweede weekend in de VS, maar met gemak braken ze door de $2 miljard grens heen. Op dag 11! Deze grens is magisch in Hollywood en slechts vijf films is het ooit gelukt om daar doorheen te breken. Avengers: Endgame deed het met gemak en liet ook drie van de vijf achter zich: Avengers: Infinty War, Star Wars: The Force Awakens en Titanic. Tussen nummer 1 en 2 –Avatar en Avengers: Endgame– scheelt nog “maar” zo’n $549,5 miljoen. En daarmee durven diverse experts inmiddels hardop te zeggen dat Avengers: Endgame de nieuwe nummer 1 film aller tijden wereldwijd zal worden.

Mocht het zover komen, zullen zij dan lang op deze plaats blijven? Dat is de vraag. Belangrijke franchises die een gooi naar de troon kunnen doen, zijn Star Wars en Avatar. En gisteren werd bekend gemaakt dat van beide franchises de komende jaren nog vele films uitgebracht zullen worden. Maar wellicht is het een film van Marvel Studio zelf. Phase IV is afgerond met Avengers: Endgame, maar op dit moment wordt er druk gewerkt aan nieuwe filmprojecten. Voorlopig is het Disney die de de komende jaren de box office koning zal zijn en blijven.

 

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s