9 Oscarnominaties voor Disney

Gisteren was het moment waar heel Hollywood het hele jaar op wacht: de bekendmaking van de Academy Awards. De Walt Disney Studios ontving in totaal voor 7 van hun producties 9 Oscarnominaties. Laten we eens kijken welke films allemaal genomineerd zijn.

87th Annual Academy Awards - Backstage And Audience

Laten we met de categorie beginnen waarbij Disney de grootste kans maakt: Animated Feature Film. De beide films die Walt Disney Animation Studios uitbracht in 2016, Zootropolis en Vaiana, zijn hiervoor genomineerd. Allebei de films zijn zeer goed ontvangen door zowel critici als het publiek. Maar het is Zootropolis die inmiddels al de Critics’ Choice Movie Award en de Golden Globe voor Best Animated Feature Film won. En daarmee lijkt deze film de grootste kanshebber in deze categorie.

We blijven heel even in de animatiehoek. Pixar Animation Studios ontving ook een nominatie. Helaas niet voor Finding Dory, maar voor de korte film Piper. Iedereen die naar de blockbuster van Pixar is geweest afgelopen jaar, kent het hartverwarmende filmpje over de baby strandloper en de kennismaking met de zee. Piper gaat nu de strijd aan voor de Academy Award voor Short Film (Animated).

Een andere categorie waar Disney kans maakt is Visual Effects. Van de vijf genomineerde films zijn er drie van Disney. Disney’s The Jungle Book, Marvel’s Doctor Strange en Lucasfilm’s Rogue One: A Star Wars Story zijn allemaal in de running voor Oscargoud.

De grootste blockbuster van Disney uit 2016, Rogue One: A Star Wars Story, is ook genomineerd voor de Academy Award voor Sound Editing.

En als we in de geluidshoek blijven, maakt Vaiana hier ook nog een kans op een Oscar. Het lied “How Far I’ll Go” dat geschreven werd door Lin-Manuel Miranda ontving een nominatie voor Music (Original Song).

En de laatste nominatie die Disney ontving was voor Documentary (Feature) voor O.J.: Made in America. Deze documentaire werd gemaakt door ESPN Films.

oj_made_in_america

Voor de welke films zal Disney een Oscar mee naar huis nemen? Dat is altijd weer de grote vraag. Op zondag 26 februari zullen we het weten als in het Dolby Theatre in Hollywood de 89ste Academy Awards worden uitgereikt. Zoals gebruikelijk wordt de ceremonie uitgezonden op ABC, de televisiezender van Disney. De grote kanshebber dit jaar is La La Land, die maar liefst 14 nominaties kreeg. En hiermee wellicht wat goud voor Disney weg kaapt.

Ach, de House of Mouse heeft misschien geen La La Land, maar zij hebben wel een Disneyland!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s